Nalazite se
  • Zdravlje
  • Pametni prsten prati sve kronične bolesti
Članak
Objavljeno: 27.12.2021. 14:53

CES 2022 

Pametni prsten prati sve kronične bolesti

Ukoliko dobije dozvolu FDA ovaj će prsten postati medicinski dijagnostički uređaj

Pametni prsten prati sve kronične bolesti

Zdravstvena tehnološka tvrtka Movano na predstojećem CES 2022 sajmu će predstaviti svoj proizvod pod nazivom Movano Ring, pametni prsten namijenjen praćenju zdravlja.

Movano Ring mjeri osnovnu metriku uključujući broj otkucaja srca, varijabilnost otkucaja srca (HRV), san, disanje, temperaturu, razinu kisika u krvi, korake i potrošene kalorije.

mt-w2-cccB@4x-767x1405

Međutim, umjesto sirove baze podataka, Movano kaže da će otkriti kako se vaši metrički podaci međusobno odnose, a putem aplikacije će vam pružati savjete kako možete poduzeti proaktivniji pristup ublažavanju rizika i simptoma kroničnih bolesti. Na primjer, aplikacija Movano mogla bi vam reći kako vaše navike vježbanja utječu na vaše obrasce spavanja ili HRV tijekom vremena. 

hpring

Za razliku od većine tvrtki koje proizvode nosive gadgete, Movano ne skriva ambicije da jednog dana postane medicinski dijagnostički uređaj koji će biti odobren za kliničke potrebe pa rade na udovoljavanju svih zahtjeva koje traži američka Agencija za hranu i lijekove FDA.

Mopvano rings

Prvi pametni prsten tvrtke neće imati FDA "licencu", no tvrtka radi na drugoj inačici koja će imati oznaku klase II i dodat će joj medicinske značajke poput neinvazivnog praćenja glukoze i krvnog tlaka. Kako bi to učinila, tvrtka provodi klinička ispitivanja za svoju tehnologiju i algoritme, kao i studije točnosti kako bi dobila odobrenje FDA za praćenje otkucaja srca, SpO2 te studije respiratorne brzine.

Prvi "neklinički" Movano ring pametni prsten na tržištu će se naći u drugoj polovici 2022. godine, dok će medicinska inačica stići u prodaju tek kada se provedu sve kliničke studije i dobiju potrebne dozvole FDA.

Kako bi rekao Gandalf - jedan prsten da vlada svima.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->