Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.09.2022. 10:56

SpaceX 

VIDEO: SpaceX upalio svih 6 motora Starshipa

Statički test je izazvao i veliki požar na travnjaku SpaceX-ovog Starbase pogona u Južnom Texasu.

VIDEO: SpaceX upalio svih 6 motora Starshipa

Svih šest Raptor motora na Ship 24 prototipu Starshipa nakratko se upalilo 8. rujna u Starbase pogonu tvrtke SpaceX u Južnom Teksasu. Ovaj najnoviji statički test označio je još jedan korak prema lansiranju za Ship 24, koji bi trebao izvesti prvi orbitalni testni let Starship programa u narednim mjesecima.

Statički test je trajao samo nekoliko sekundi, no plamen je gorio u Starbaseu još neko vrijeme nakon toga i izazvao požar travnjaka zbog kojeg su iz sigurnosnih razloga izašli lokalni vatrogasci, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Starship je SpaceX-ova sljedeća generacija transportnog sustava za duboki svemir, koji tvrtka razvija kako bi odvela ljude i teret na Mjesec, Mars i dalje. Vozilo je sastavljeno od dva stadija koji se mogu u potpunosti ponovno koristiti, a oba pokreću Raptor motori: golemi booster prvog stupnja nazvan Super Heavy i 50 metara visok svemirski brod gornjeg stupnja nazvan Starship.

SpaceX se priprema za značajan orbitalni let Starshipa, koji će uključivati ​​Ship 24 i Super Heavy poznat kao Booster 7. Tvrtka je testirala oba u Starbaseu tijekom proteklih mjesec dana, izvodeći statička paljenja motora i druge testove.

Vezani sadržaji
Ključne riječi SpaceX Starship
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->