Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.05.2021. 12:55

HarmonyOS 

VIDEO: Lansiranje kineskog klona Androida

Huawei objavio datum izlaska svojeg operativnog sustava koji će biti alternativa Googleovom OS-u.

VIDEO: Lansiranje kineskog klona Androida

Kada je SAD sredinom svibnja 2019. godine nametnuo sankcije Huaweiju, čime je zapravo blokirao njegovu suradnju s američkim tvrtkama, ubrzo je postalo jasno da se na novim uređajima kineske tvrtke više neće nalaziti Googleov softver. Čim je Huawei to saznao, gotovo trenutno je krenuo u izradu vlastitih alternativnih softverskih rješenja, uključujući i trgovinu aplikacijama jer mu je zabranjeno i predinstaliranje Google Play trgovine.

Pored toga odmah je započeo i izradu svoje inačice Androida pod nazivom HarmonyOS, koji je sada nakon dvije godine razvoja napokon spreman za lansiranje.

Huawei je upravo objavio teaser u kojem točno navodi datum izlaska HarmonyOS-a, kao što možete vidjeti u ovom videu.

HarmonyOS se temelji na osnovnom open source kodu Androida, što ga čini nekom vrstom Android klona bez Googleovih servisa i softverskih rješenja, a predugrađivat će se na sve nove Huaweijeve uređaje.

Zasad još nije poznato do kada će Huawei još biti pod udarom američkog bana, pa je teško reći hoće li HarmonyOS biti privremeno ili trajno rješenje. Tračak nade Huaweiju donosi vijest da je slične sankcije SAD ukinuo Xiaomiju, no zasad nema nikakvih informacija da će tako postupiti i prema njemu u dogledno vrijeme, jer je Trump stvorio „Huawei paranoju“ kod Amerikanaca koja će se teško izliječiti na kratke staze.Vezani sadržaji
Ključne riječi Android Huawei HarmonyOS
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->