Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.06.2024. 11:59

Samsung 

Revolucionarna tehnologija za slaganje HBM memorije

Očekuje se da će nova 3D tehnologija pakiranja debitirati u HBM4 memoriji sljedeće generacije.

Revolucionarna tehnologija za slaganje HBM memorije

Samsung će pokrenuti trodimenzionalno (3D) pakiranje za memoriju visoke propusnosti (HBM). Tehnologija za koju se očekuje da će stići na model HBM4 memorije šeste generacije za potrebe čipa umjetne inteligencije trebala bi biti uvedena 2025. prema izvorima iz Samsunga i industrijskih partnera kojima raspolaže The Korea Economic Daily.

Najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova predstavio je svoju najnoviju tehnologiju pakiranja čipova na Samsung Foundry Forumu 2024. u San Joseu, Kalifornija.

Bio je to prvi put da je Samsung objavio tehnologiju 3D pakiranja za HBM čipove na javnom događaju. Trenutno su HBM čipovi pakirani uglavnom s 2.5D tehnologijom.

HBM4 će vjerojatno biti ugrađen u Nvidijin novi Rubin GPU model za koji se očekuje da će se pojaviti na tržištu 2026. godine.

Samsungova najnovija tehnologija pakiranja sadrži HBM čipove naslagane okomito na GPU kako bi se dodatno ubrzalo učenje podataka i obrada zaključaka, tehnologija koja se smatra prekretnicom na brzorastućem tržištu AI čipova.

Samsung svoju novu tehnologiju pakiranja naziva SAINT-D, skraćeno od Samsung Advanced Interconnection Technology-D.

U skladu s rastućom potražnjom za čipovima male snage i visokih performansi, predviđa se da će HBM činiti 30% DRAM tržišta 2025.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->