Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.01.2022. 13:49

CES 2022 

Razerovi ultimativni gaming proizvodi

Razerovi koncepti Project Sophia i Enki Pro HyperSense pokazuju nam budućnost PC gaminga.

Razerovi ultimativni gaming proizvodi

Razer je ponovno ukrao veliki dio pažnje stručnih medija i posjetitelja ovogodišnjeg CES sajma u Las Vegasu svojim konceptima Project Sophia i Enki Pro HyperSense, s namjerom da nam pokaže kakav bismo PC gaming mogli očekivati u skoroj budućnosti, mada se zasad još ne radi o proizvodima koje ćemo moći doista kupiti.

Project Sophia

Project Sophia je prvi potpuno modularni gaming stol koji se može prilagoditi svim vrstama igara (i igrača), zahvaljujući opciji ugradnje 13 odvojenih modula koji gameru nude fantastične opcije personalizacije po pitanju zaslona, kontrolera, tipkovnica, komandnih modula za upravljanje računalom i aplikacijama, sustavima za praćenje rada sustava, sekundarnim ekranima i tabletima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zahvaljujući modularnom dizajnu sve komponente se mogu u nekoliko sekundi prekonfigurirati na bezbroj načina, kako bi setup najviše odgovarao prema vašim željama, potrebama i navikama.  

"Projekt Sophia je naša futuristička vizija višenamjenske postavke gaming sustava i radne stanice koja zadovoljava vrlo različite potrebe korisnika za upotrebom računala", rekao je Richard Hashim, potpredsjednik Razera.

3-1

"Modularni sustav koji se može mijenjati u sekundama omogućuje korisnicima da brzo rekonfiguriraju svoj radni stol uz gotovo beskonačnu fleksibilnost, prilagođavajući Project Sophia ne samo zadatku, već i posebnim željama korisnika. Ovo je budućnost bojne stanice".

U srcu Project Sophia koncepta nalazi se prilagođena matična ploča s high-end kompnentama, uključujući najnovije Intelove procesore 12. generacije i Nvidijine grafičke procesore.

2-1

Kako bi se maksimizirao prostor na stolu, sve to je smješteno u tankom kućištu koje se magnetski ukopča ispod staklene ploče stola, koje se jednako lako može odvojiti za ugradnju novih komponenti, omogućujući korisniku da brzo stvori sustav potreban za svaku zadaću.

Stol se dakako može opremiti i kompletnim sustavom Razer Chroma RGB LED rasvjete i dolazi s idućom generacijom OLED zaslona.

Enki Pro HyperSense

Okej, sada imate ultimativnu bojnu postaju za PC gaming, no za nju vam treba i adekvatna stolica. Razer je surađivao s tvrtkom D-BOX, stručnjakom za različite haptičke tehnologije, kako bi izradili Enki Pro HyperSense, naprednu gaming stolicu koja će vaše gaming seanse podići za još jednu stepenicu više.

5

Stolica koja se temelji na dizajnu popularnih Enki Pro "gaming sjedalica", sadrži haptičku povratnu jedinicu, kako bi pružila najautentičnije i najrealnije povratne informacije tijekom igranja, a također integrira Chroma RGB naslon za glavu koji korisnicima omogućuje personaliziranje svoje stolice kada je koriste, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Drugim riječima, zahvaljujući ovoj stolici, igru ćete doslovce osjećati na svojem tijelu, a u njezino podnožje je ugrađen fantastični elektromehanički motorizirani sustav koji vas može tresti i naginjati prema zbivanjima iz igre. Nadamo se da vas ne može izbaciti iz stolca, ali bi svejedno bilo dobro da svoje protivnike u igrama tamanite temeljno kako vam stolicu ne bi pretvorili u vlak smrti iz lunaparka.

Razer kaže da stolica nije ograničena isključivo na gaming, već će vam pružiti dodatni sloj imerzije i pri praćenju medijskih sadržaja, a podržava gotovo sve popularne servise za streaming videa i glazbe.

6

Enki Pro HyperSense pokreće napredni haptički motor koji je razvijen da simulira niz vibracija, tekstura i pokreta. Sa 65.000 haptičkih varijacija ima taktilnu povratnu informaciju od +/- 1 G i može stvoriti 1,5 inča okomitog i stražnjeg nagiba u vašem sjedalu. Sinkronizacija u stvarnom vremenu osigurava da se sve povratne informacije isporučuju odmah, uz odziv do 5 ms.

Kao što smo rekli, veliko je pitanje hoćemo li ove proizvode ikada vidjeti u dućanima, no Razer se očito dobro zabavio pripremajući se za ovogodišnji CES kako bi svu pažnju gamera skrenuo prema sebi. I to ponovno radi u velikom stilu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->