Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.05.2021. 14:34

Intel 

Novi Intelovi H procesori su za gaming laptope

Svi veliki proizvođači gaming laptopa u svojoj ponudi već imaju modele s novim Intelovim procesorima.

Novi Intelovi H procesori su za gaming laptope

Intel je izdao "drugi val" svojih procesora iz serije H. Prva serija njegove 11. generacije H procesora bila je namijenjena ultraprijenosnicima, no ona nije bila namijenjena za dobre performanse u najzahtjevnijim aplikacijama kao što su igre.

Tu sada dolazi druga serija koja je namijenjena upravo gaming laptopima i donosi do 19 posto veće brzine u odnosu na prošlu generaciju.

Novi procesori H serije rađeni su u 10-nanometarskoj tehnologiji proizvodnje (10nm SuperFin Tech do 3MB LLC/Core), omogućuju taktove do 5 GHz, dolaze s do 8 jezgri i 16 threadova, koriste Intel X grafiku do 32EU i imaju Intel Gaussian neuralni akcelerator 2.0 (GNA 2.0).

Kao što je to bilo uvijek na predstavljanjima novih procesora za laptope, svi najveći proizvođači gaming laptopa već imaju pripremljene svoje nove modele opremljene H procesorima, uključujući ASUS, Razer i Allienware, čiji je posebno zanimljiv gaming prijenosnik Element 31, izrađen od galijum-silicija koji donosi izrazito dobar termalni dizajn, a dodatno ga rashlađuju čak 4 ugrađena ventilatora.

Vjerujemo da će gamerima posebno biti zanimljivi modeli koji će uz nove Intelove procesore imati nove Nvidijine RTX 3050 i 3050 Ti grafičke čipove, što bi vam moglo omogućiti da uživate u ray tracingu i DLSS-u u najzahtjevnijim igrama i to na laptopu koji ima relativno pristojnu cijenu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->