Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.11.2022. 10:48

LG Display 

Najnoviji zaslon se može razvući za 20 posto

Novi LG-jevi zasloni bi se jednog dana mogli koristiti na odjeći, nosivim gadgetima i drugim neuobičajenim površinama.

Najnoviji zaslon se može razvući za 20 posto

LG Display razvio je 12-inčni rastezljivi zaslon koji se može proširiti, odnosno rastegnuti na 14 inča.

Rastezljivi zasloni ili zasloni slobodnog oblika kako ih naziva LG Display mogu se povlačiti, savijati i uvijati. Oni idu korak dalje od fleksibilnih zaslona koji se koriste u Samsungovom Galaxy Foldu i drugim pametnim telefonima, koji se mogu sklopiti i saviti, ali ne i rastegnuti.

Kako bi zaslon bio tako rastezljiv, LG Display je napravio osnovni materijal od silicija sličnog onom koji se koristi u kontaktnim lećama. Također nudi mikro-LED diode manje od 40 mikrometara za izvor svjetla, što omogućuje visoku rezoluciju i izdržljivost. I na kraju, tvrtka je koristila sklopove u obliku opruga za prilagođavanje savijanja i preklapanja.

lgd2

"Revolucionarna tehnologija rastezljivog zaslona nudi svestranost sljedeće razine za različite dnevne scenarije", navodi LG Display. "Lako se može pričvrstiti na zakrivljene površine kao što su koža, odjeća, namještaj, automobili i zrakoplovi. Ova jedinstvena inovacija proširuje potencijal zaslona u raznim industrijama, uključujući modu, nosivu opremu, mobilnost i igre."

Zasad još nije poznato kada bismo LG-jeve rastezljive zaslon mogli vidjeti u nekim konkretnim proizvodima.

Vezani sadržaji
Ključne riječi LG Display
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->