Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.09.2021. 13:17

Pametne naočale 

Facebook lansira pametne naočale Ray Ban Stories

Glasina o tome da Facebook radi svoje pametne naočale napokon je službeno potvrđena.

Facebook lansira pametne naočale Ray Ban Stories

Facebook je predstavio svoje pametne naočale koje je razvio u suradnji s poznatim brandom Ray Ban. Za razliku od propalog Google Glassa, Facebookove naočale Ray Ban Stories nemaju nikakav zaslon, niti  sustav za projekciju slike na stakla.

One dolaze s dvije kamere od 5 MP koje su namijenjene snimanju fotki i videa i mogu se upariti s Android i iOS uređajima te Facebook View aplikacijom. 

Ideja je da koristite naočale za snimanje svojih svakodnevnih aktivnosti, a fotografije i video dužine do 30 sekundi dijelite na svojem Facebook profilu.

Naočale posjeduju ugrađene zvučnike pa ih možete koristiti za slušanje glazbe sa svojih telefona, a tu su i mikrofoni koji vam omogućuju upravljanje telefonom glasovnim komandama kao i telefonske razgovore. U sustav slušalica i mikrofona je uključena tehnologija za poništavanje pozadinske buke, a kako naočale ne bi nikome narušavale privatnost u njih su ugrađena LED svjetla koja će treperenjem svima ispred vas pružiti informaciju da ih snimate.

Naočale će se naći u prodaji po cijeni od 299 dolara, odnosno 1.888 kn.

U svakom slučaju ništa posebno, moglo bi se reći da su naočale svojevrsna naprednija kopija Snapchatovih Spectaclesa.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->