Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robot za manikuru osvaja robne kuće
Članak
Objavljeno: 08.09.2022. 13:18

Clockwork MiNiCURE 

VIDEO: Robot za manikuru osvaja robne kuće

Nakon robota usisivača, kosilica i kuhara stižu roboti koji će vam srediti nokte za tri puta manje novca od salona za manikuru.

VIDEO: Robot za manikuru osvaja robne kuće

Američka tvrtka Clockwork prije dvije godine je razvila robota za manikuru pod nazivom MiNiCURE, koji koristi AI, računalni vid i 3D tehnologiju printanja kako bi vam odradio savršenu manikuru noktiju. 

Nakon dužeg razdoblja u kojem je tvrtka nastojala promovirati robota u salonima za uljepšavanje i trgovačkim centrima, sada je MiNiCURE uspješno zaposlen u više američkih robnih kuća poznatog branda Target, a kako to obavlja možete vidjeti u ovom videu.

To znači da posjetitelji i posjetiteljice određenih Targetovih robnih kuća imaju priliku da si za 10 minuta polakiraju nokte kad odu u šoping, po cijeni od 10 dolara, što je značajno manje od salona za manikuru gdje bi ih ta usluga mogla koštati od 30 pa sve do 100 dolara.

Ovo partnerstvo s Targetom Clockworku omogućuje da osim zarade na samoj usluzi, nastavi s razvojem robota koji će kako kažu, "pomagati ljudima u svakodnevnim stvarima", no zasad još ne otkrivaju koji će biti njihov sljedeći uslužni robot.

Tvrtka kaže da su se odlučili upravo na ovakvog robota zbog istraživanja koje govori da većina ljudi tjedno utroši 60 minuta na svoje nokte, što je 3.120 minuta godišnje.  

Pored toga, analitičari tvrtke Boston Consulting Group dali su procjenu da će uslužni roboti, uključujući i robote za manikuru do 2030. godine činiti tržište vrijedno 170 milijardi dolara.

Znači li to da se više isplati ulagati u robote koji sređuju noktiće nego u one koji rade u tvornicama?

Vezani sadržaji
Ključne riječi Clockwork MiNiCURE
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->