Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Disney napravio rasplesanog robota Groota
Članak
Objavljeno: 26.04.2021. 12:20

Baby Groot 

VIDEO: Disney napravio rasplesanog robota Groota

Popularni lik iz Čuvara galaksije šetat će se parkovima, mahati djeci, pozirati s posjetiteljima i zaplesati.

VIDEO: Disney napravio rasplesanog robota Groota

Disneyeva divizija za animatroniku već nekoliko godina radi na projektu Kiwi, u okviru kojeg znanstvenici i inženjeri razvijaju dvonožne robote koji će se naći u tematskim parkovima širom svijeta.

Ideja je da se likovi iz popularnih Disneyevih filmova i crtića oživotvore u pravoj veličini u stvarnom svijetu za potrebe zabavljanja posjetitelja parkova, a znanja i tehnologije koje se "usput" razviju poslužit će iz za mehatroničke likove u filmovima, koji će biti znatno realniji nego 3D CGI modeli, koji se danas najčešće koriste u hollywoodskim blockbusterima.

Među prvim robotima iz projekta Kiwi, stiže Baby Groot, dvonožni robot rađen prema filmskom uzoru iz Čuvara galaksije, koji djeluje prilično impresivno, jer je u stanju hodati, skakati, mahati rukama, balansirati na jednoj nozi i uvjerljivo plesati, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Disneyevi inženjeri kažu da je Baby Groot samo osnovna platforma koja će se moći koristiti za mnoge druge bipedalne likove koji će se naći u Disneylandu, ali i u domovima fanova kao pametne robotske igračke.

Disneyevi animatroničari sada rade na novom kosturu koji će biti puno lakši i pokretljiviji kako bi budući roboti dobili još veće sposobnosti, uključujući kretanje na neravnom terenu. 

Zanimljivo je pratiti kako su Disneyevi robotičari podjednako uspješni kao i Boston Dynamicsovi koji rade Atlasa i Spota a financira ih vojna znanstvena agencija DARPA. Teško nam je zamisliti da će nas jednog dana "terminirati" Baby Groot, no možda se varamo.Vezani sadržaji
Ključne riječi Disney animatronika robot Baby Groot
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->