Nalazite se
  • Pop Tech
  • Kineski maglev vlak ide 600 km na sat
Članak
Objavljeno: 21.07.2021. 13:43

CRRC 

Kineski maglev vlak ide 600 km na sat

Kineska tvrtka CRRC kaže da će novi maglev vlak biti najbrže kopneno transportno vozilo na svijetu.

Kineski maglev vlak ide 600 km na sat

Kina je proizvela novi ultrabrzi maglev "bullet train" vlak koji može postići brzine do 600 km/h, odnosno gotovo pola brzine zvuka. Novi vlak je javnosti predstavila državna tvrtka CRRC Corporation u Qingdau i rekla da će on biti najbrže kopneno transportno sredstvo na svijetu, a voziti će na relaciji između Pekinga i Šangaja.

maglev 3

Za prelazak te relacije duge 1.200 km trebat će mu 3,5 sati, što uključuje i vrijeme čekanja na postajama, po čemu se prilično približio putovanju putničkim zrakoplovom koje traje 2 sata i 8 minuta.

Novi maglev vlakovi koje CRRC planira izvoziti širom svijeta mogu se konfigurirat s 2 do 10 vagona, a svaki može prevoziti 100 putnika.

maglev 2

Mada Kina tvrdi da će njezin vlak biti najbrži na svijetu, japanska tvrtka Central Japan Railway Company već je testirala svoj maglev i postigla svjetski rekord od 604 km/h pa bi se kineski "rekord" od 600 km/h možda mogao odnositi na operativnu brzinu, ukoliko će CRRC-ovi vlakovi doista prevoziti putnike tom brzinom. 

maglev 4

Postizanje ovakvih brzina baca rukavicu izazova i hyperloop vlakovima koji tek trebaju početi postizati takve i veće brzine, dok istovremeno koštaju znatno više zbog cijena infrastrukture vakuumskih cijevi u kojima će se voziti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Kina Maglev CRRC Corporation
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->