Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Twitter bana novinare koji ocrnjuju Muska i društvenu mrežu
Članak
Objavljeno: 16.12.2022. 09:50

Banani novinari 

Twitter bana novinare koji ocrnjuju Muska i društvenu mrežu

Mada se javno zalaže za prava ljudi na različita mišljenja na Twitteru, Elon Musk provodi čistku među računima novinara koji ga kritiziraju.  

Twitter bana novinare koji ocrnjuju Muska i društvenu mrežu

Nekoliko novinara iz raznih medija prošlu večer nije moglo pristupiti svojim računima na Twitteru. Prema postu izvjestitelja NBC Newsa Bena Collinsa, jedna im je zajednička stvar to što su u svojim reportažama pokrivali društvenu mrežu i Elona Muska. Collins je na Twitteru naveo račune suspendiranih novinara, uključujući Doniea O'Sullivana s CNN-a čiji su posljednji tweetovi uključivali njegov intervju s Jackom Sweeneyem, studentom koji je vodio račun @ElonJet.

Drew Harwell iz Washington Posta izgubio je svoj račun nakon tweeta o tome kako je Twitter suspendirao Mastodon, svoju konkurentsku društvenu mrežu koja je stekla popularnost otkako je Musk preuzeo vlast, nakon što je objavio poveznicu na račun koji je pratio Muskov privatni zrakoplov.

Ryan Mac iz New York Timesa izgubio je pristup svom računu nakon što je govorio o promjenama politike Sweeneyja i Twittera nakon suspenzije @ElonJeta.

Matt Binder iz Mashablea također se našao suspendiran nakon što je "retvitao" post u kojem sumnja na Muskovu tvrdnju da je njega i njegovog sina pratio "ludi stalker" i još jedan o tome kako je novi voditelj povjerenja i sigurnosti Twittera pozvao QAnon-susjednu grupu da razgovaraju o partnerstvu.

Sljedeći na popisu je Micah Flee iz The Intercepta koji je nedavno tweetao: "Toliko više proizvoljne cenzure na Twitteru otkako je @elonmusk preuzeo."

Suspendiran je i sportski i politički komentator Keith Olbermann čiji su posljednji tweetovi također uključivali kritike Muskove najave da poduzima pravne radnje protiv Sweeneyja i Twitterove promjene politike nakon obustave incidenta s Muskovim uhoditeljem.

Aaron Rupar, neovisni novinar koji je također suspendiran, objavio je odgovor na Substacku i rekao da je tvitao da je "@ElonJet račun koji je suspendiran s Twittera još uvijek aktivan na Facebooku, s vezom na Facebook stranicu."

U jednom svojem tweetu Musk insinuira da se na novinare primjenjuju nova pravila o "doxxingu", kao i na sve druge korisnike Twittera. Doxxing je izraz koji označava čin javnog pružanja osobnih podataka o pojedincu ili organizaciji.

U svakom slučaju novi gazda Twittera se očito jako puno bavi svojom društvenom mrežom, mada bi mu po nama bilo bolje da gradi nove rakete za Mars.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Twitter Elon Musk doxxing
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->