Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.10.2023. 12:53

Apple

Pripremaju zakrpu zbog pregrijavanja iPhone 15

Apple je najavio da će uskoro ažurirati softver, što bi trebalo riješiti problem pregrijavanja iPhone 15

Pripremaju zakrpu zbog pregrijavanja iPhone 15

Apple je priznao ono što su mnogi kupci primijetili tijekom proteklog tjedna - iPhone 15 i 15 Pro mogu postati neugodno vrući. Tvrtka je izvijestila da su uzrok problema pozadinska aktivnost, bugovi u iOS 17 i aplikacije trećih strana, prenosi Forbes. Dodali su da će uskoro biti dostupna nadogradnja softvera i popravci od strane razvojnih programera.

„Identificirali smo nekoliko uvjeta koji mogu uzrokovati da iPhone radi toplije nego što se očekivalo. Uređaj se može činiti toplijim tijekom prvih nekoliko dana nakon postavljanja ili obnove zbog povećane pozadinske aktivnosti“, izjavio je glasnogovornik u priopćenju. „Također smo pronašli bug u iOS 17 koji utječe na neke korisnike i bit će riješen nadogradnjom softvera. Drugi problem uključuje nedavne nadogradnje aplikacija trećih strana koje uzrokuju preopterećenje sustava. Radimo s tim razvojnim programerima na popravcima koji su u procesu implementacije“.

iPhone event-1-4 (1)

Aplikacije u pitanju uključuju Uber, Instagram i Asphalt 9. Meta je već objavila popravak za Instagram, stoga je vrijedno provjeriti imate li najnoviju verziju. Problemi s pregrijavanjem mogu se ograničiti na određene situacije i kombinacije aplikacija, budući da ga nisu svi korisnici doživjeli.

Jedno sigurno nije uzrok problema – konstrukcija od titanija, jer je Apple rekao portalu MacRumors da dizajn zapravo omogućava bolju disipaciju topline nego prethodni modeli s okvirom od nehrđajućeg čelika. Tvrtka je također izjavila da problem nije izravno povezan s njihovim A17 Pro čipom i da nadolazeći popravak neće smanjiti performanse na bilo koji način. Na kraju, problem nije povezan ni s punjačima visoke snage, jer je iPhone 15 potpuno usklađen s USB-C PD i ima ugrađenu zaštitu protiv oštećenja uzrokovanih pregrijavanjem. Dakle, ako ste iskusili ovaj problem, budite strpljivi jer bi popravak trebao stići uskoro.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->