Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.09.2023. 11:52

DLSS i ray-tracing

Nintendo navodno pokazuje Switch 2 developerima

Nova inačica prijenosne konzole koju razvija Nintendo bi trebala stići na tržište nekad tijekom 2024. godine

Nintendo navodno pokazuje Switch 2 developerima

Nintendo Switch još uvijek nije mrtav. Nintendo ima čvrst raspored igara za svoju konzolu koji se proteže sve do 2024. godine, uključujući Super Mario Bros. Wonder, Povratak Detektiva Pikachua i možda, eventualno, Metroid Prime 4. No ne može se poreći da je ova konzola stara 6,5 godina i da je vrijeme da Nintendo razmisli o budućnosti. U tu svrhu, tvrtka je navodno prikazala tehničke demo verzije svojeg sustava nove generacije programerima iza zatvorenih vrata na Gamescomu prošlog mjeseca.

Jedan od demoa za Switch 2 bio je unaprijeđena verzija igre The Legend of Zelda: Breath of the Wild. To tvrdi Eurogamer, koji ističe da se radi o tehničkom demo uz napomenu da nema jamstva za remasteriranu ili nadograđenu verziju BOTW koja bi došla na Switch 2, stoga nemojte se previše nadati. Unatoč tome, demo je navodno pokazao BOTW koji radi s većim brojem sličica u sekundi i većom rezolucijom nego što je originalni Switch mogao podržati.

Možda još intrigantnije, VGC izvještava da je Nintendo također pokazao The Matrix Awakens kako radi na razvojnom uređaju. Privlačni tehnički demo prvobitno je dizajniran kako bi pokazao što Unreal Engine 5 može na PlayStationu 5 i Xbox Series X, ali Nintendo ga je uspio pokrenuti na ranoj verziji svog sljedećeg sustava. Štoviše, Switch 2 demo navodno je koristio DLSS tehnologiju tvrtke NVIDIA za povećanje rezolucije, ray tracing i vizualne efekte koji su usporedivi s onima viđenima na PS5 i Series X.

Nije vjerojatno da će Switch 2 konkurirati Sonyjevim i Microsoftovim sustavima u smislu čiste snage. To sigurno neće biti slučaj ako Nintendo zadrži hibridni format prenosive konzole Switch, osim ako tvrtka ne bude zadovoljna vijekom trajanja baterije od otprilike 20 minuta. Podrška za DLSS je ključna, jer bi to moglo pomoći Nintendu da pokreće igre s većim brojem sličica u sekundi i većom rezolucijom bez potrebe za ugradnjom moćnijih komponenti ili prevelike baterije u Switch 2.

Očekuje se da će Nintendo izdati Switch 2 (ili kako god će se konzola zapravo zvati) 2024. godine. To će učiniti u znatno drugačijem igračkom okruženju nego što je pionirski Switch krenuo, s obzirom na Steam Deck i naprednija iskustva mobilnog igranja. Trenutno gotovo svaki tjedan vidimo pojavu novog prijenosnog PC gaming sustava. Zahvaljujući emulaciji (i lošoj zaštiti od piratstva na originalnom Switchu), nije baš teško pokretati Nintendo igre bolje nego što ih može rukovati trenutna konzola, čak i dok ste u pokretu.

Nintendo će vjerojatno imati dosta posla da uvjeri igrače da je nadogradnja s originalnog Switcha vrijedna i da je Switch 2 bolja opcija od prijenosnih gaming PC-eva. Ipak, naprednija hardverska oprema, sjajna povijest ekskluzivnih igara tvrtke i značajke kvalitete života kao što je jednostavan način prijelaza na Switch 2 mogli bi učiniti sljedeći generacijski sustav dovoljno primamljivim za one koji su možda bili neodlučni oko nabavke nadolazeće konzole.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->