Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.11.2022. 13:55

Playscape 

Minecraft svijet na temu sigurnosti na internetu

U Zagrebu je predstavljen Playscape - jedinstveni svijet izgrađen u Minecraftu, razvijen u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu. 

Minecraft svijet na temu sigurnosti na internetu

Na konferenciji uoči otvaranja gejmerskog festival Reboot Gaming Weekend powered by A1 predstavljen je Playscape, svijet izgrađen u Minecraftu koji je u potpunosti posvećen temi sigurnosti na internetu.  Ondje se mogu pronaći savjeti o metodama zaštite, o ograničenom dijeljenju informacija, o ispravnom postupanju u toksičnim situacijama i to sve na hrvatskom jeziku.

Da je Minecraft jedan od najpopularnijih digitalnih sadržaja potvrđuje činjenica o više od 170 milijuna aktivnih korisnika tijekom jednog mjeseca ove godine. Iznimno je popularan i u Hrvatskoj, stoga je pravo mjesto za pristupiti korisnicima s prilagođenim sadržajem o zaštiti i odgovornom ponašanju.

„Sadržaj za Playscape omogućuje inovativan metodološki pristup otvaranju diskursa o osjetljivoj temi nasilja u poznatom i ugodnom Minecraft okruženju na mreži. Osim toga, ovu digitalnu platformu namijenili smo i roditeljima koji je mogu koristiti kako bi kroz igru svojim najmlađima objasnili potencijalne opasnosti ili se pak sami informirali o pravilnom postupanju u online svijetu“ izjavio je Tomislav Ramljak, ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Playscape 2

„Svjesni smo svoje liderske odgovornosti i zato projekte poput  Playscapea stavljamo u fokus. Upravo zato u ovom smjeru nastavljamo i dalje te ćemo se u sljedećim aktivnostima posvetiti i edukaciji influencera o odgovornom ponašanju na internetu u sklopu Škole odgovornog influensanja. Među prvim polaznicima bit će i svima poznati gejmer Pvt Mole kako bi još jednom naglasio imperativ nulte tolerancije govora mržnje i u našoj A1 Adria ligi koja ove jeseni slavi svoj jubilarni deseti rođendan“, izjavila je Marijana Zagorac koordinatorica medijske strategije, gejminga i sponzorstva A1 Hrvatska.

Projektu se pridružio i Viktor, poznatiji pod svojim YouTuberskim nadimkom Bloodmaster. S preko milijun pretplatnika baš na YouTubeu, objasnio je zašto je odlučio podržati projekt: „U svojim videima nikad ne psujem, pazim na ponašanje i uvijek nastojim održati prijateljsku atmosferu kako bi se svi osjećali ugodno. Nasilje na internetu postaje sve veći problem današnjice, stoga se nadam da će ovaj projekt pomoći mlađim generacijama ali i njihovim roditeljima da na zanimljiv način pronađu korisne savjete koji će im pomoći kako bi se osjećali što sigurnije na internetu“.

Pogled u premijerno predstavljeni Minecraft svijet imat će svi posjetitelji Reboot Gaming Weekend powered by A1 koji se ovog vikenda, 12. i 13. studenog, održava na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 8a. Nedugo nakon toga bit će dostupan svim igračima online.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Playscape
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->