Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.11.2023. 13:23

Gmail 

Kako se osigurati da vam ne izbrišu Gmail račun

Idući mjesec Google za početi s brisanjem milijuna neaktivnih Google računa.

Kako se osigurati da vam ne izbrišu Gmail račun

Gmail je jedan od najpopularnijih servisa za elektroničku poštu na svijetu i gotovo svatko koga znamo ima otvoren Gmail račun, čak i ako ga ne koristi jer mu za poštu služi neki drugi, recimo poslovni email.

Ukoliko spadate među te korisnike koji imaju Gmail račun ali ga nikada (ili jako rijetko) koriste, moglo bi se desiti da uskoro ostanete bez njega, jer je Gooogle u svibnju ove godine najavio veliku akciju brisanja neaktivnih Gmail računa. koja će se provoditi od 1. prosinca, a brisanje se odnosi na sve elemente unutar Google Workspacea (Gmail, Dokumenti, Disk, Meet, Kalendar) i Google fotografije.

Prema Googleu, izbrisat će na milijune takvih neaktivnih računa pa si možda postavljate pitanje može li se i vaš naći među njima.

Ukratko rečeno, može, ali za to postoje male šanse, jer se nova "uredba" odnosi na one račune koji su neaktivni pune dvije godine, što znači biste bez Gmail računa mogli ostati samo ukoliko ste ga pune dvije godine u potpunosti zanemarivali i niste se nikako prijavljivali na Google, a to neće utjecati na račune organizacija poput škola ili tvrtki.

Ako želite izbjeći da vam se Googleov račun (i Gmail) deaktivira 1. prosinaca ove godine, provjerite jeste li se u zadnje dvije godine barem jednom prijavili, a ta prijava uključuje čitanje ili slanje e-pošte, korištenje Google diska, gledanje YouTube videa, preuzimanje aplikacija u trgovini Google Play pa čak i korištenje Google pretraživanja.

Sada vam je vjerojatno jasno da postoji gotovo nikakva šansa da ostanete bez Google računa i Gmaila, jer ako koristite PC računalo s Windowsima, gotovo ste sigurno prijavljeni na Google i na neki od njegovih servisa pa nemate nikakve brige.

Ako dvije godine baš nemate ništa s Googleovim ekosustavom, možda će vam ipak izbrisati račun, ali to po nama znači da vam ionako ne treba.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Gmail
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->