Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Honda investira 40 milijardi dolara u električne aute
Članak
Objavljeno: 12.04.2022. 10:37

Honda 

Honda investira 40 milijardi dolara u električne aute

Do 2030. godine Honda planira lansirati 30 novih modela električnih vozila.

Honda investira 40 milijardi dolara u električne aute

Predsjednik Honde Toshihiro Mibe održao je online tiskovnu konferenciju u Tokiju na kojoj je predstavio planove tvrtke vezane uz "elektrifikaciju" voznog parka. Prošle godine japanski proizvođač je objavio da će do 2040. godine u potpunosti zamijeniti sve svoje benzince vozilima na električni pogon i gorive ćelije, a sada je objavio kako planira uložiti 40 milijardi dolara kroz sljedećih deset godina kako bi se približio tom cilju.

Mibe je također rekao da Honda planira lansirati 30 novih električnih automobila do 2030. godine i želi proizvoditi 2 milijuna vozila godišnje, dok istovremeno cilja da unutar ovog desetljeća 40 posto svih njegovih vozila bude na električni pogon.

honda 2

Između ostaloga Honda namjerava 2024. godine lansirati ultra jeftini mini EV model koji će koštati samo 8 tisuća dolara, odnosno oko 55 tisuća kuna, a osim njega iste će godine lansirati električne automobile Prologue i Acura koje razvija u suradnji s GM-om koji će biti namijenjeni američkom tržištu.

Osim investicije od 40 milijardi dolara u električna vozila, Honda će do 2024. godine potrošiti 343 milijuna dolara u demonstracijsku proizvodnju solid-state baterija, čime će se pridružiti Nissanu koji također vidi budućnost u solid-state baterijama.

honda 3

Mibe kaže da investiranjem u električna vozila žele osigurati nazočnost u Kini, koja je trenutno najveće tržište za električna vozila na svijetu, pa će do 2027. godine u najmnogoljudnijoj državi svijeta lansirati 10 novih modela pod svojim e:N Series brandom, a ujedno gradi tvornice u Guagzhou i Wuhanu o kojima će se proizvoditi električni automobili za to tržište.

Čitavu tiskovnu konferenciju na kojoj je Honda predstavila planove za potpunu elektrifikaciju možete pogledati u ovom videu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Honda EV Toshihiro Mibe
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->