Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Epic Games dobiva 2 milijarde dolara od Sonya i Lega
Članak
Objavljeno: 12.04.2022. 15:07

Investicija 

Epic Games dobiva 2 milijarde dolara od Sonya i Lega

Nije tajna da će ova lova pomoći Epic Gamesu da još više razvije vlastitu inačicu metaverzuma.

Epic Games dobiva 2 milijarde dolara od Sonya i Lega

U kasicu prasicu Epic Gamesa stigla su dva kofera puna novca koji će mu pomoći u, kako kažu, "ostvarivanju napretka ka viziji izgradnje vlastitog multiverzuma i podršci njegovom kontinuiranom rastu."

U svakom od kofera se nalazi po milijarda dolara koje izdavaču video igara osiguravaju Sony i Kirkbi, većinski vlasnik Lego grupe.

Financiranje donosi "post-money" valuaciju Epica na 31,5 milijardu dolara, dok osnivač i izvršni direktor Tim Sweeney zadržava svoju poziciju u tvrtki.

Ovo nije prvi put da Sony ulaže u Epic, jer je tvrtki 2020. godine dao injekciju od 250 milijuna dolara u gotovini kao zamjenu za manjinski udio. Kirkbi također ima postojeći odnos s Epicom, a prošli tjedan su game publisher i The Lego Group najavili partnerstvo za izgradnju metaverzuma prilagođenog djeci.

"Dok ponovno razvijamo budućnost zabave i igre, potrebni su nam partneri koji dijele našu viziju. To smo otkrili u našem partnerstvu sa Sonyjem i Kirkbijem", rekao je Sweeney u izjavi. "Ova investicija će ubrzati naš rad na izgradnji metaverzuma i stvaranju prostora u kojima se igrači mogu zabavljati s prijateljima, brendovi graditi kreativna i impresivna iskustva, a kreatori izgraditi zajednicu i napredovati."

Epic je u posljednjih nekoliko godina razvijao metaverzum unutar Fortnitea. Nadogradio je uspješni battle royale mod uvođenjem desetaka crossover skinova, virtualnih predmeta i plesnih pokreta te uveo u igru filmske večeri i koncerte. Mnogim umjetnicima postalo je podjednako važno održati koncert u Fortniteu kao i u nekoj prepunoj areni pa vjerujemo da će ova investicija dovesti do razvoja novih sadržaja koji će stvarni svijet preseliti u virtualni na zadovoljstvo svih fanova i gamera.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->