Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.04.2021. 10:01

FIYU 

Serengeti predstavio platformu za brzi razvoj aplikacija

Hrvatska developerska tvrtka Serengeti predstavila je nakon dvije godine razvoja svoj prvi samostalni proizvod.

Serengeti predstavio platformu za brzi razvoj aplikacija

FIYU je platforma za brzi razvoj aplikacija koja u sebi ima najbitnije prakse poput agile razvoja, mikroserverskih arhitektura i cloud komponenti, a izrađena je na najmodernijim tehnologijama.

Razvoj krenuo procesima u Serengetiju

Serengeti se dugi niz godina bavi razvojem prvenstveno enterprise softvera i ima ogromnu bazu klijenata. Preduvjeti u razvoju proizvoda za Enterprise segment je da bude brzo i kvalitetno. 'Speed to market' je ključna komponenta u razvoju proizvoda. Osim brzine, jako je bitno da su implementirane agilne prakse. 

Direktor Serengetija Goran Kalanj, predstavio je proizvod FIYU kao rapid application development platformu. Nakon 13 godina razvoja aplikacija za više od 100 klijenata, iskoristili su u Serengetiju know-how i potrebe klijenata pretvorili u proizvod.

Goran Kalanj

FIYU sadrži infrastrukturne preduvjete potrebne za svaku aplikaciju. Platforma sadrži i front-end i back-end,  napravljena je modularno, podržava nove trendove kao agile, mikroserversku arhitektura, cloud i druge bitne elemente.

Namijenjena je firmama koje imaju potrebu za interni razvoj i kompanije koje razvijaju aplikacije za druge.

Rast platformi za brzi razvoj aplikacija

„Serengeti kao core business razvija poslovne aplikacije i konstantno jako rastemo. Taj rast doveo je do 70 procesa internih, preko 500 aktivnosti. Odlučili smo se napraviti platformu koja pokriva standardne komponente i s FIYU smo interno uspjeli poboljšati procese unutar tvrtke. Razvoj nam je značajno skraćen“, rekao je Goran Kalanj

Serengeti-presica-predstvaljanje RAD platforme FIYU

Platformu je implementirana kod slovenske tvrtke koja se bavi upravljanjem skladišta Epilog. FIYU im je omogućio ubrzavanje razvoja, a već nakon tjedan dana se već dobio jedan brzi prototip.

„S njima smo krenuli u razvoj i prema njihovim navodima skratili smo im razvoj za dvije godine,“ pojasnio je direktor Serengetija

Gregor Rudolf iz Epiloga u video intervjuu naglasio je kako bi im bez te platforme trebalo puno više vremena da implementiraju sve nove tehnologije.

2

Predviđa se da će ova niša proizvoda značajno rasti u sljedećim godinama, i u Serengetiju već imaju niz značajki koje žele implementirati, a kreće se i u suradnju s još jednim klijentom, austrijskim Red Pilotom.

„Cilj nam je ove godine dobiti još četiri nova klijenta dok se uhodavamo, a onda bi sljedeće godine postavili ambicioznije ciljeve“, rekao je Goran Kalanj i dodao- „Dva su modela naplate, kao pretplatu ili ako naš tim radi onda se plaća naš rad, onda je platforma besplatna.“

Slovenski Epilog ima niz odvojenih modula i produkata, a Zijad Redžić, glavni arhitekt FIYU platforme objasnio je što je oduševilo klijenta:

„Mi smo njima na jedinstvenoj platformi omogućili razvoj svih tih modula i produkata.

Imaju code reusability ogroman, knowledge sharing ogroman. Znači, nemaju rupu u znanju. Svi ljudi koji su radili, samo nastavljaju raditi aplikacije.“Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->