Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.06.2024. 11:13

IF @ IRB 

Ovaj petak kreće znanstvena frizbijada

Svečano otvaranje znanstveno-popularne manifestacije pod nazivom Frizbijada će se održati u petak, 7. lipnja 2024.

Ovaj petak kreće znanstvena frizbijada

Uskoro kreće jedinstvena znanstveno-popularna manifestacija pod nazivom Frizbijada, koju zajedničkim snagama organiziraju Institut za fiziku (IF) i Institut Ruđer Bošković (IRB). 

Otvaranje će se održati u petak, 7. lipnja 2024. godine s početkom u 9:30 sati u dvorani 1. krila Instituta za fiziku, Bijenička cesta 46. Uz predstavnike ministarstava i grada Zagreba, svečano otvaranje će uveličati i brojni partneri IF-a i IRB-a na popularizacijskim projektima, predstavnici domaćih i stranih tvrtki, udruga i zaklada.

biologija

Nakon otvaranja posjetitelji, njih preko 2.000 učenika i nastavnika koji su već potvrdili svoj dolazak, uživat će u bogatom programu znanstvenih pokusa koje su za njih pripremili znanstvenici dva instituta. 

Od posjeta najsuvremenijim laboratorijima do otkrivanja svijeta magneta, detekcije zračenja i kriogenih postrojenja, na 'Frizbijadi' ima za svakoga ponešto.

Bit će tu i vatrenih kemijskih eksperimenata, mikroskopa, teleskopa, detektora te okršaja s umjetnom inteligencijom, znanstvenog sladoleda i još mnogo toga u istraživačkim postajama na otvorenom koje će također ponuditi zanimljive sadržaje iz fizike, kemije, biologije, biomedicine, istraživanja mora i okoliša.

Fizika

Za sve one koji tog dana nisu u Zagrebu, a koje je put baš 7. lipnja naveo u Rovinj, znanstvenici Centra za istraživanje mora IRB-a pripremili su bogati morski program i pregršt iznenađenja!

Uz pomoć znanstvenika i znanstvenica zaronit ćete u svijet gdje mikroskopi otkrivaju dinamično carstvo koje pulsira životom. Kroz niz znanstveno-edukativnih prezentacija i eksperimentalnih aktivnosti imat ćete priliku proširiti svoje znanje i razumijevanje morskog svijeta, kao i njegovoj važnosti za sve nas.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->