Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.05.2023. 14:00

Power of Data

Konferencija o AI rješenjima u biznisu

Tema konferencije su AI rješenja u poslovanju, koja se fokusiraju na praktične primjene umjetne inteligencije u raznim industrijama

Konferencija o AI rješenjima u biznisu

U utorak, 23. svibnja 2023. godine održana je konferencija pod nazivom “Power of Data Spring 2023” u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja u Riverside Garden u Zagrebu.

Tema ovogodišnje Power of Data konferencije posvećena je AI rješenjima u poslovanju, koja se fokusiraju na praktične primjene umjetne inteligencije u različitim industrijama.

Pow_of_data_2023-2

Cilj konferencije je okupiti poslovne lidere, poduzetnike i stručnjake za tehnologiju kako bi podijelili svoja znanja i iskustva u primjeni AI rješenja te postojećim i potencijalnim klijentima pružiti više informacija o uspješnim poslovnim rješenjima koja donose poboljšanje poslovnih rezultata u svakoj industriji.

U pozdravnom govoru Anđelka Strajher, predsjednica uprave Megatrend poslovnih rješenja, okupljenima je predstavila najznačajnija postignuća tvrtke.

Pow_of_data_2023-138

Nakon toga predavanje je održao Domagoj Marić koji nam je predstavio trenutno vrlo aktualno potpodručje primjene umjetne inteligencije – računalnu obradu prirodnog jezika. Radi se o području koje omogućava računalima da razumiju, interpretiraju i generiraju sadržaj pisan ljudskim jezicima. Dolaskom ChatGPT-ja područje je ekstremno dobilo pažnje na svjetskoj razini, potencijalnih načina primjene za poboljšanje poslovnih procesa, pa i svakodnevnog života.

Konferencija se nastavila uz predavanje Lucije Jusup, Data Scientist u Megatrend poslovna rješenja d.o.o. i Jelene Škalec, Analytics Technical Sales at IBM, koje su se osvrnule na aktualne teme oko chatbota i kako napraviti chatbot kojem možemo vjerovati. Također, podijelile su iskustva iz regije gdje smo napravili uspješne implementacije. Korisnicima je predstavljen IBM Watson Assistant i IBM Watson Discovery, vodeća platforma za kreiranje virtualnih asistenata/chatbota i pretraživanje dokumenata.

Pow_of_data_2023-3
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->