Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.09.2023. 11:33

Od 21. do 24. rujna

Weekend Media Festival vraća se u Rovinj

Suosnivač Orqe Srđan Kovačević i pokretač Zvjezdarnice Višnjan Korado Korlević samo su neki od govornika

Weekend Media Festival vraća se u Rovinj

U staroj Tvornici duhana u Rovinju će se od 21. do 24. rujna održati Weekend Media Festival - najveći regionalni festival posvećen industriji medija, komunikacije, marketinga i poslovanja.

S fokusom na poslovni sektor, gost ovogodišnjeg Weekend Festivala će na panelu "The Good, The Bad and The Wolf" biti Vuk s Walla Streeta - Jordan Belfort. Prema njegovim memoarima Martin Scorsese snimio je taj holivudski blockbuster, a putem video veze će govoriti o moći pregovaranja i podijeliti nekoliko tips and tricks uspješne prodaje.

Jordan Belfort 2 (1) (1)

Uz njega, bogat je i popis domaćih imena koji će sudjelovati na raznim panelima i predavanjima tijekom tri dana festivala. 

U sklopu panela "Projekt Intelligiant 2.0", svoje priče će podijeliti suosnivač startup tvrtke Orqa Srđan Kovačević i neuroznanstvenik koji radi na NASA-inim istraživanjima Vladimir Ivković

Orqa je uspješni slavonski startup koji je dizajnira i proizvodi naočale kojima korisnik može svijet promatrati kroz perspektivu drona kojim upravlja, a Kovačević ga je osnovao 2016. godine u Osijeku s partnerima Vlatkom Matijevićem i Ivanom Jelušićem

Srdjan Kovacevic

Takozvane First Person View naočale nisu njihov izum, ali Kovačević je jednom prilikom izjavio da su oni pronašli način da te naočale rade najbolje na svijetu. 

Vladimir Ivković magistrirao je biologiju u Zagrebu (2005.) i svemirske znanosti na Međunarodnom svemirskom sveučilištu u Strasbourgu (2006.). Šest godina kasnije doktorirao je neuroznanosti na Sveučilištu Houston (2012.), a postdoktorski studij na Harvard Medical School i Massachusetts General Hospital, gdje je nastavio svoju znanstvenoistraživačku i nastavnu karijeru.

VladimirIvkovic

O svom radu za NASA-u, Ivković je u intervjuu iz 2019. rekao sljedeće: "Projekt naše istraživačke grupe NASA je odabrala kao jedan od nekolicine biomedicinskih projekata koji će prvi put integrirano istraživati promjene u fiziologiji i ponašanju astronauta uslijed dugoročnog boravka u svemiru, na ISS-u. Svrha istraživanja je razumjeti fiziološke i neurokognitivne mehanizme koji reguliraju sposobnost ljudskog tijela na prilagodbu dugotrajnom boravku u svemiru". 

U zasebnom predavanju "Deus machina", vodeći hrvatski astronom i pokretač Zvjezdarnice Višnjan Korado Korlević govorit će o utjecaju umjetne inteligencije na ljudski rod, opasnostima koje prijete kreativnosti i inovativnosti, kraju svijeta kakvog smo poznavali te prilikama koje bude nadu. 

Uz njih, na pozornici Weekend Media Festivala pojavit će se brojna druga poznata imena poput CEO Millenium promocije Vladimira Preselja, novinara 24sata Tomislava Klauškog, direktorice komunikacija United media Ivane Galić Baksa, direktorice komunikacija Weireless Media Group Ruže Veljović, CEO Prime time komunikacija Nevene Rendeli i mnogih drugih. 

Vladimir Preselj
Tomislav Klauški (1)
Nevena Rendeli Vejzović

Kako festival ne bi ostao samo na poslu, pobrinut će se i cijeli lineup DJ-a i glazbenika, među kojima je najveće ime zasigurno Grše, koji se proslavio hitovima kao što su Mamma Mia, Highlife i SIP

Grše1 (1) (1)
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->