Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.07.2021. 10:57

Promo 

RIT Croatia: Visokokvalitetno američko obrazovanje

Radno iskustvo, razvoj vještina i hands-on pristup u središtu ponude kvalitetnih visokoobrazovnih studija koji uspješno pripremaju studente za stvarni poslovni svijet.

RIT Croatia: Visokokvalitetno američko obrazovanje

RIT Croatia jedan je od međunarodnih kampusa Rochester Institute of Technology, američkog sveučilišta koje ima više od 135 000 diplomanata. Među njima se nalaze i studenti u Zagrebu i Dubrovniku koji po završetku studija dobivaju dvije diplome, američku diplomu koju dodjeljuje matična institucija u SAD-u i hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia.

Konkretan pristup studiranju i razvoju znanja

RIT Croatia uz vrhunske uvjete studiranja u moderno opremljenim prostorima i kvalitetne nastavnike i predavače u svojoj srži ima fokus na studenta i studentsko iskustvo. Cilj je razviti vještine učenja, kritičkog razmišljanja i razvoja kao osobe. Visokokvalitetni i međunarodno akreditirani studiji uspješno pripremaju mlade ljude za stvarni poslovni svijet. Orijentiranost na praktična znanja i buduće karijere te globalni karakter matičnog sveučilišta su najveće prednosti studiranja. No pogledajmo pobliže kako se ostvaruju te smjernice.

Tri koraka do konkurentnosti i građenja karijere

RIT Croatia je iznimno usmjeren na primjenu teorije u stvarnosti. Prije svega, njeguje se hands-on pristup i sve ono obrađeno na predavanjima kasnije ima oslonac na praktičan pristup u rješavanju stvarnih problema. Dio ih se rješava kroz zadatke na predavanjima, a dio u programu posebno osmišljene stručne prakse. Studenti doista primjenjuju znanja, a odličan primjer je i završni rad bez kojeg ne mogu diplomirati. Za diplomu rade na konkretnim poslovnim primjerima kompanija u Hrvatskoj i svijetu. Ove godine klijenti na čijim su projektima studenti radili uključivali su renomirane tvrtke Rimac Automobili i GDi.

Već dok studiraju, mladi ljudi stječu radno iskustvo. Tako dolaze do spoznaje kako poslovni svijet izgleda u stvarnosti, a kroz takav pristup i priliku lakše mogu odlučiti kojim se područjem žele baviti. Jedinstveni program obvezne stručne prakse u području studija od 800 sati razvijen je prema uzoru na matični američki RIT kampus.

Neke od tvrtki u kojima su studenti odrađivali praksu su: Async Labs, Bit4Bytes, Cinnamon Agency, Croz, Enum Software, Ericsson Nikola Tesla, HR Cloud, Infoart, Laus CC, Megatrend, mStart, Perpetuum Mobile, PHOBS, Span, t-matix engineering, Verso Altima Group, i ZIRA.Studentske prakse mnogima su put do prvih zaposlenja, što je dodatna prednost jer su partneri RIT Croatia vrhunske hrvatske IT tvrtke.

Treba napomenuti da velika većina diplomanata nađe posao u roku od šest mjeseci od diplome. Kao treći stup u izgradnji budućih IT stručnjaka imamo razvoj T-shaped vještina i znanja. Prema američkom sustavu obrazovanja, uz specijalističke kolegije iz područja studija RIT Croatia ima i kolegije iz općeg obrazovanja.

Primjer kolegija su psihologija ili kolegij iz znanosti o okolišu. Na taj način studentima se kreira šira slika i mogu lakše razmišljati i pristupati problemu izvan okvira.Vještine koje se žele razviti kod studenata na RIT Croatia su kritičko razmišljanje i aktivno sudjelovanje. Neke od najtraženijih osobina na tržištu rada i za poslove budućnosti su mogućnost rasprave, rješavanje problema i case studies.

Studij Informacijske tehnologije

Preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije / Web and Mobile Computing izvodi se na oba kampusa RIT Croatia – u Dubrovniku i Zagrebu. Riječ je o vrlo cijenjenom četverogodišnjem studiju RIT-a koji zadovoljava vrlo visoke američke obrazovne standarde i koji nosi američku akreditaciju ugledne organizacije The Middle States Commission on Higher Education.

Ovaj studij studente osposobljava za perspektivna i tražena zanimanja iz područja kao što su programiranje, modeliranje baza podataka, razvoj i dizajn mobilnih i aplikacija za web. Studij svojom multidisciplinarnošću obuhvaća informatička, računalna i poslovna područja.

MES_2365 Flare

Top prednosti studiranja na RIT Croatia:

  • Visokokvalitetno američko obrazovanje
  • Career-oriented education: fokus na razvoj adekvatnih praktičnih znanja i vještina koje studente pripremaju za poslove sadašnjosti i budućnosti
  • Studiranje na „globalnom“ sveučilištu u zaista multikulturalnoj sredini s mogućnošću studiranja na drugim globalnim kampusima RIT-a (SAD, Dubai)


Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->