Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.09.2023. 15:42

Logitech PRO X

Nova generacija pobjednika

Kompetitivni igrači među nama prije ili kasnije nadrast će svoju periferiju, a za postizanje najboljih rezultata potrebna je i prava oprema

Nova generacija pobjednika

Kada želimo poboljšati gaming iskustvo, prvo će razgovor za prosječnog korisnika biti o novim procesorima i grafičkim karticama, no primaran fokus za kompetitivne igrače svakako mora biti periferija jer preko nje imamo glavnu interakciju s virtualnim svijetom te je ona zadužena da naše naredbe što brže i sa savršenom preciznošću prenese u igru.

logi-21 (1)

Upravo za taj tip igrača Logitech ima vlastitu liniju proizvoda od kojih smo nedavno imali priliku isprobati nove PRO X 2 Lightspeed bežične slušalice. Ovoga puta, taman kada nam je trebao boost u Valorantu, eto nove periferije koja zaokružuje PRO X ponudu za one među nama koji žele najbolje.

Riječ je o novom mišu i tipkovnici koji u kompaktnim paketima donose sve što vam treba za najbolji mogući gaming, dok je sav višak s uređaja maknut, od numeričkog dijela tipkovnice kako biste imali više prostora za miša, do minimalne moguće mase bežičnog miša kojim ćete letjeti na bilo kakvoj podlozi bez problema.

logi-23 (1)

Logitech već neko vrijeme omogućuje i povezivanje više periferija na jedan USB reciever pa si tako dodatno oslobađate USB utore. Novi tipkovnica i miš, kao i PRO X 2 Lightspeed slušalice koje smo već imali priliku isprobati zajedno dolaze u dvije boje: crnoj i bijeloj pa ih je lagano uskladiti.

Odmah smo instalirali i Logitech G HUB, softver koji ujedinjuje svu njihovu gaming periferiju, a putem kojeg možete prilagoditi rad miša i tipkovnice, od postavljanja macro naredbi, prilagođavanja osvjetljenja do drugih sitnica poput spremanja više postavki za razne primjene.

Logitech G Pro X Superlight 2

Dobro smo se upoznali s prvom generacijom Logitech Superlight miševa čiji je glavni zadatak, kako i ime kaže, bio minimizirati težinu miša bez kompromisa performansi.

logi-1 (1)

Od tada su razvili bolji senzor, zajedno s još nekoliko sitnica i sve upakirali u drugu generaciju Superlight miša kojeg sada imamo prilike provozati.

Prvo što nas iznenadi svaki puta svakako je već spomenuta težina jer se ipak radi o mišu koji u sebi ima i bateriju. Druga generacija je još lakša te ima svega 60 grama, no plastika od koje je napravljen iznimno je čvrsta pa nema uvijanja ni škripanja i u žaru borbe kada smo bili i agresivniji.

logi-6 (1)

Tradicionalno, PRO serija od Logitecha koristi samo najbitnije detalje na uređajima pa tako i ovaj miš dolazi izvana s dvije prednje tipke, dvije dodatne tipke za palac i naravno scroll valjak. Ono što ga ističe su hibridni switchevi ispod gumbi koji imaju vrlo jasan klik i taktilni odaziv kojim smo bili sigurni sa svakim klikom.

logi-2 (1)

Vaš klik sada se do računala prenosi duplo češće jer je Logitech podigao pooling brzinu na dvije tisuće puta u sekundi minimizirajući svaki delay, pogotovo kod FPS igara.

Kada smo okrenuli miš naopačke, dočekao nas je standardni poklopac za PowerPlay podloge koje bežično mogu puniti Logitech miševe – odličan dodatak kako ga ne bi morali nikada nadopunjavati.

logi-5 (1)

Ako se pak odlučite puniti žicom, dolazi s USB-C utorom, a jedno punjenje baterije drži do 95 radnih sati što je također poboljšanje nad prvom generacijom. Mi smo ga punili samo kada smo ga dobili i nismo uspjeli potrošiti bateriju unatoč intenzivnom gamingu, u svrhu testiranja naravno.

Osim punjenja, miš ima veliku PTFE površinu koja minimizira otpor klizanja po gotovo svim površinama, a u paketu imate i dodatan pokrov s PTFE površinom za donji dio miša.

logi-7 (1)

Od dodatnih featurea tu su i gumirane naljepnice za svaku stranu miša kao i glavna dva gumba kojima povećavate grip kako miš ne bi iskliznuo iz ruke. Inače je površina miša lagano brušena pa ga ne smatramo skliskim.

Glavna novost je sam senzor miša koji nazivaju Hero 2, a ima povećan DPI na 32.000 i bolje praćenje akceleracije do 40G što ga čini spremnim i za najzahtjevnija natjecanja.

logi-3 (1)

Mi smo njime odigrali runde i runde Valoranta, okušali se u novom Diablo 4, a pomogao nam je i u dobrom dijelu battlepass-a od Apexa, pa možemo reći da je uistinu prava odluka ako želite poboljšati svoju preciznost.

Logitech G Pro X TKL Lightspeed

Već u samom imenu znate o čemu je riječ. Tipkovnica bez numeričkog dodatka omiljen je odabir kako gamera tako i modernijih korisnika koji možda ne obavljaju svakodnevne računice na svom gaming računalu.

logi-10 (1)

Možda bi vam ovakva tipkovnica mogla biti sekundarna, jednom kada odradite sva računanja i spremni ste za akciju. U svakom slučaju, nama je došla zajedno s mišem pa smo ju koristili bilo za rad ili zabavu, a pokazala se kao pravi šampion bez ikakvih problema.

logi-17 (1)

Prvo što moramo naglasiti je da se radi o standardnoj mehaničkoj tipkovnici s najmodernijim Logitech GX switchevima. Možete odabrati koje želite jer se nude u tri varijante koje raspoznajete po bojama.

logi-16 (1)

Mi imamo smeđu verziju koja ima odličan taktilni odaziv, odnosno osjetite pod prstima trenutak kada je pritisak registriran. Uz ovaj model, dolaze još linearni switchevi koji nemaju poseban odaziv te su poprilično hvaljeni na gaming sceni.

Na kraju tu su i klasični klikavi switchevi koji će kod registracije pritiska proizvesti i jasan “klik” zvuk, a vjerujemo da ćete uživati ako i pišete s tipkovnicom.

logi-12 (1)

Logitech je novi model naoružao modernim medijskim tipkama na vrhu za još bržu kontrolu, a tu su i dodatni gumbi za povezivanje Bluetoothom ili putem Wireless Recievera. Imamo i nezaobilazni Game Mode gumb koji onemogućuje standardne Windows tipke koje bi vas mogle izbaciti iz igre.

logi-24 (1)

Velika novost kod ovog modela je i dolazak nama omiljenog media volume valjka u gornjem desnom kutu jer jednom kada smo ga počeli koristiti, teško je prijeći na tipkovnicu koja ga nema.

logi-14 (1)

Kada koristite WiFi reciever, tipkovnica koristi Lightspeed tehnologiju poput miša i šalje podatke o vašim naredbama 1000 puta u sekundi. Jedan reciever može raditi s mišem i tipkovnicom pa nije potrebno koristiti veći broj USB utora.

logi-9 (1)

Tipkovnica, kao i miš, sada ima USB-C utor za punjenje, što nam je uvelike olakšalo organizaciju, a dobivate i dodatan kabel s tipkovnicom.

Tipkovnica_s_kutijom (1)

Jednom kada je bilo vrijeme za krenuti doma, tipkovnicu smo jednostavno spremili u kutiju za nošenje koju također dobivate kako bi ju bilo lakše prenijeti i mogli smo akciju nastaviti doma.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->