Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.02.2023. 09:29

CEO Tech Predictions 

Ivan Bešlić: Što donosi 2023

COO tvrtke SofaScore otkriva nam koji će trendovi obilježiti digitalna rješenja i software development u ovoj godini.

Ivan Bešlić: Što donosi 2023
Beslic-SofaScore 2

Ivanu Bešliću, COO-u uspješne hrvatske tech tvrtke SofaScore, postavili smo pitanje: Koji će trendovi obilježiti područje (razvoja digitalnih rješenja i software developmenta) u 2023 godini i kako će se to odraziti na specifična područja za koja pružate rješenja?

Posljednjih godina svjedočimo iznimnim uspjesima redom uspješnih tvrtki kojima je IT u srži poslovanja, pa tako vidimo da su neki startupi i projekti prerasli u ozbiljno velike tvrtke koje posluju globalno. Često se razlog njihove ekspanzije krije ne samo u inovativnosti ideje ili proizvoda koje razvijaju, nego i financijskim ulaganjima u takve tvrtke. Iako je to za lokalnu tvrtku često dobar znak, neka financijska kretanja daju nam naslutiti da će takvih investicija u 2023. biti znatno manje. Konkretnije, očekujemo da će ulaganja biti rezervirana samo za one potvrđeno profitabilne investicije.

Najave jasno ukazuju kako nas očekuje usporenje ekonomije, a kao posljedicu inflacije, svjetske banke podižu kamatne stope i to će se sigurno odraziti i na IT industriju. No, paradoksalno, kod određenih IT tvrtki, vidimo da će dovesti i do novih inovacija. Kako? Pa velike tvrtke, tvrtke s dobro postavljenim i sigurnim financijskim temeljima će višak resursa ulagati u R&D (research & development), što će sasvim sigurno rezultirati novim sjajnim idejama i poslovnim pothvatima, a koje će u budućnosti učvrstiti vodeću poziciju na tržištu.

U području detaljnog praćenja sportskih rezultata, u kojem je i Sofascore, ne očekujemo da će doći do dolaska “nove” konkurencije, nego do jačanja postojećih konkurenata. Borba za vodeće mjesto u našem se segmentu neće usporiti, dapače, bit će zanimljivo vidjeti kako će nas naše inovacije i planiranja pozicionirati u budućnosti.

Naš tim od 200 zaposlenika konstantno radi na internim projektima s ciljem doprinosa našem globalnom proizvodu. Prostora za napredak uvijek ima, i to ocjenjujemo kao dobru stvar, no važno je da prepoznati ideje i projekte koji će nas smjestiti na vodeće mjesto u našoj industriji detaljnih sportskih statistika.

Tijekom ove godine radili smo na više takvih projekata, a javnosti je najpoznatiji suradnja s našim prvim ambasadorom, kapetanom Lukom Modrićem, s kojom smo najavili početak rebrandinga Sofascorea kao i prezentaciju novih značajki u aplikaciji. Na tu suradnju smo iznimno ponosni jer je Modrić utjelovljenje svega za što se zalažemo, a to su neprestani trud, rad, analitičko promišljanje, brza i točna reakcija i jako važno, strpljenje u onome što radimo. Uz takvu formulu uspjeh je neizbježan.

Sofascore aplikaciju i web danas koristi preko 23 milijuna korisnika diljem svijeta, a naš cilj za 2023. godinu je postavljen još više.

Što predviđaju drugi hrvatski tech lideri možete pogledati u našem članku na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->