Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.02.2024. 08:36

Bett EdTech 

Hrvatski Smart Sense predstavlja se u Londonu

Hrvatski Smart Sense je jedini inovator u praćenju kvalitete zraka na Bett EdTech sajmu u Londonu.

Hrvatski Smart Sense predstavlja se u Londonu

Smart Sense, hrvatska R&D kompanija specijalizirana za razvoj IoT rješenja u području praćenja kvalitete vanjskog i unutarnjeg zraka nastupila je na Bett EdTech sajme u Londonu, najvećeg sajma edukacijske tehnologije u svijetu. Događaj, poznat po predstavljanju najnaprednijih tehnologija u obrazovanju, ove godine broji oko trideset tisuća posjetitelja te preko 850 izlagača.

Smart Sense u praćenju kvalitete zraka nudi sveobuhvatna rješenja za škole, vrtiće i ostale obrazovne ustanove s ciljem stvaranja zdravijih okoliša. Njihova rješenja obuhvaćaju My Sensees senzore kvalitete unutarnjeg zraka i Sensees Environment mjerne stanice za praćenje kvalitete vanjskog zraka i drugih okolišnih parametara. Oba uređaja dio su Sensees sustava koji se sastoji od Coulda na kojemu se prikupljaju i analiziraju prikupljeni podaci te web i mobilne aplikacije za prikaz podataka u stvarnom vremenu.

Smart Sense-stand-Bett-2024

My Sensees uređaji koriste sofisticirane senzore i tehnologiju povezanu s Internetom stvari (IoT) kako bi mjerenjem različitih parametara zraka pružili korisnicima važne informacije o kvaliteti njihovog životnog, radnog ili akademskog prostora. Unutar cijelog prostora uređaji mjere i bilježe razinu CO2, tri vrste čestica (PM1, PM2.5 i PM10) temperaturu i vlažnost zraka, a prikupljeni podaci mogu se pratiti u stvarnom vremenu.

Izuzetna važnost praćenja kvalitete zraka za najmlađe generacije koje su ujedno i najviše pogođene onečišćenim zrakom, dodatno je potvrđena i projektom „e-Škole“ Hrvatske akademske istraživačke mreže (CARNET) koja je Smart Sense izabrala kao partnera za opremanje više od 400 hrvatskih škola s My Sensees senzorima za kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru.

Ovaj ambiciozni projekt dokaz je predanosti digitalizaciji i poboljšanju cjelokupnog obrazovnog iskustva, kao i predanosti korištenju tehnologije za boljitak društva. Iskustva i rezultati podijeljeni su sa svim sudionicima ovogodišnjeg Bett sajma, a pozitivne reakcije i nove prilike dodatna su potvrda kvalitete i primjenjivosti Smart Sense rješenja.

Hana-Matanovic-Smart-Sense

Inovativne tehnologije omogućuju obrazovnim institucijama i organizacijama da poduzmu proaktivne mjere za osiguravanje optimalne mikroklime i izuzetno smo ponosni kako upravo to možemo omogućiti školama diljem svijeta.

Izlaganjem na sajmu ovakve veličine i snage u svijetu edukacijskih tehnologija, ne samo da širimo svoju mrežu korisnika i partnera, ali i podižemo svijest o važnom problemu onečišćenja zraka i utjecaja na kognitivni razvoj i sposobnosti od najranije dobi“, ističe Hana Matanović, direktorica tvrtke Smart Sense.

Više informacija o kompaniji dostupno je na web stranici kompanije.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Smart Sense
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->