Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.12.2022. 13:02

APCSmart-UPS 

Schneider Electric predstavio APC Smart-UPS Ultra

APCSmart-UPS je najmanji, najlakši, jednofazni 3kW & 5kW UPS uređaj na tržištu.

Schneider Electric predstavio APC Smart-UPS Ultra

Schneider Electric je u Europi predstavio novu seriju pametnih uređaja za zaštitu napajanja: APC Smart-UPS Ultra. Riječ je o prvom jednofaznom tri i pet kilovatnom uređaju, minimalnih dimenzija, koji služi za neprekidno napajanje energijom. Fleksibilan je i inteligentan, projektiran tako da pruža više snage i zauzima manje prostora pa IT profesionalcima i tvrtkama dobavljačima tehnoloških rješenja omogućuje adresiranje brojnih izazova pri instalaciji infrastrukture i drugih rješenja za distribuirano računalstvo na rubu telekomunikacijskih mreža. 

Globalno tržište računalnih rješenja za rubne dijelove telekomunikacijskih mreža bilježi rast od čak 12,5% godišnje pa se procjenjuje da će vrijediti više od 250,6 milijardi dolara tijekom 2024. godine, tvrdi se u istraživanju koje je provela analitička kuća IDC. Sve snažnije širenje digitalnih tehnologija i pametnih aplikacija povećava potražnju za računalnom snagom, kapacitetima mreže i resursima za pohranu podataka koji su smješteni u blizini, kako bi tvrtkama omogućili lakšu izvedbu važnih poslovnih procesa koji ovise o mrežnom pristupu cloud uslugama. Međutim, konfiguracija, instalacija, održavanje i podrška IT infrastrukture razmještene na više zemljopisno raštrkanih lokacija, ima svoje, posebne izazove. 

Schneider Electricov uređaj APC Smart-UPS Ultra, najmanji je jednofazni UPS uređaj. Može se doslovno svugdje instalirati te na taj način smanjiti ukupan trošak vlasništva ((TCO), na način da ne povisi troškove zaštite napajanja. 

Smart-UPS-Ultra-png

"Kako bi i ubuduće bili spremni udovoljiti rastu potražnje za digitalnim uslugama, lokalni, regionalni i cloud podatkovni centri moraju se projektirati tako da budu održivi, otporni, učinkoviti i prilagodljivi. Schneider Electric uvođenjem uređaja APC Smart-UPS Ultra nastavlja s inovacijama kojima reagira na potrebe korisnika", izjavio je Tarunjeet Sarao, stariji potpredsjednik Odjela za razvoj transakcijskog i rubno mrežnog poslovanja u Schneider Electricu. "APC Smart-UPS Ultra prvi je model u svojoj klasi i svojim će dizajnom redefinirati jednofazne uređaje za zaštitu napajanja, jer je lakši i snažniji, zbog primjene tehnologije poluvodiča slijedeće generacije. Usto, koristi se litij-jonskom tehnologijom za napajanje opreme na udaljenim IT i mrežnim lokacijama, i na taj način osigurava stalnu digitalnu povezivost." 

APC Smart-UPS: više snage u manje prostora 

U distribuiranim informatičkim sustavima i na rubu telekomunikacijskih mreža često ima problema s nedostatkom prostora, pa se uvijek uzima u obzir njegova kvadratura i nastoji ga se što bolje iskoristiti pri optimizaciji instaliranih IT sustava, kako bi se smanjili troškovi. 

Kompaktan dizajn uređaja APC Smart-UPS Ultra, rezultirao je tehnologijom koja pruža više energije, a zauzima manje prostora. Riječ je o uređaju koji omogućuje veću prilagodljivost pri instalaciji, a zadovoljava sve današnje pa i buduće potrebe. APC Smart-UPS Ultra je za 50% manji i lakši od usporedivih uređaja koji se danas mogu naći na tržištu. Ima više načina montaže, u ormaru, u ladici, na zidu, pa čak i na stropu, što znači da ga se može postaviti tako da ostavi više prostora za IT tehnologije. 

Litij-jonske baterije traju više od deset godina pa ih ne treba zamjenjivati.

Učinkovito upravljanje energijom iznimno je važno u radu svakog IT okružja, no redovito i učinkovito održavanje opreme za zaštitu napajanja, kao što su UPS uređaji, posebno ako ih se mora održavati na više zemljopisno udaljenih lokacija, podiže operativne troškove. 

Litij-jonske baterije uređaja APC Smart-UPS Ultra imaju tri puta duži rok trajanja od tradicionalnih akumulatora u tradicionalnim UPS uređajima. U biti, litij-jonske baterije će trajati i duže nego što je to potrebno, pa ih neće trebati mijenjati ako uređaj radi u normalnim uvjetima. To, tijekom životnog ciklusa UPS uređaja, eliminira potrebu za zamjenom baterija, održavanjem usluge i dodatnim angažiranjem radne snage, što sve može biti skupo. APC Smart-UPS Ultra traje najmanje deset godina i dolazi s jamstvom od pet godina. 

APC Smart-UPS Ultra: spreman za EcoStruxure

Općeniti nedostatak radne snage, ili nedostatak radne snage na samoj lokaciji, čini upravljanje, održavanje i servisne aktivnosti kao što su pregled i zamjena neispravne opreme i zamjena baterija iznimno opterećujućom djelatnošću, osobito ako su uređaji zemljopisno raspršeni. Stoga je uređaj APC Smart-UPS Ultra spreman za primjenu u EcoStruxure™ rješenjima. To znači da ga se može daljinski, putem clouda, nadzirati, optimizirati njegov rad na temelju prikupljenih podataka i promatrati, zajedno s drugim UPS uređajima u mreži, s bilo kojeg mjesta, u bilo kojem trenutku. Povezivanje se ostvaruje putem Ethernet priključka ili ugrađenog mrežnog priključka, a EcoStruxure Ready APC Smart-UPS internetski portal pruža automatizirana, prilagodljiva upozorenja o ispravnosti UPS-a kako bi se preventivno održavanje učinilo jednostavnijim i smanjilo trajanje eventualnih zastoja. 

Uređaj APC Smart-UPS Ultra dostupan je u cijeloj Europi.
Više pojedinosti o proizvodu potražite na ovoj internetskoj stranici. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Schneider Electric
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->