Nalazite se
  • Pop Tech
  • Pametni E parking detektira benzince i naplaćuje kazne
Članak
Objavljeno: 02.01.2021. 14:52

AppWay 

Pametni E parking detektira benzince i naplaćuje kazne

Svako parkirno mjesto posjeduje senzor koji može detektirati nazočnost parkiranog auta.

Pametni E parking detektira benzince i naplaćuje kazne

Tijekom ove godine u Velikoj Britaniji se očekuje veliki porast punionica za električne automobile koje će se integrirati u obična parkirna mjesta. To znači da svoj električni automobil nećete morati puniti na specijaliziranim punionicama, već ćete na gotovo svakom parkingu imati određeni broj parkirališnih mjesta s uređajem za punjenje električnom strujom.

Londonska tvrtka AppWay razvila je aplikaciju koja korisnicima pomaže u pronalaženju slobodnog parkirnog mjesta koje ima mogućnost punjenja električnog automobila, a te podatke prikuplja sa specijalnih senzorskih "pločica" na asfaltu koje detektiraju kada je mjesto slobodno ili zauzeto.

Gradsko vijeće Coventrya želi sustav proširiti detektiranjem dizelaša i benzinaca koji se zateknu na specijalnom parkiralištu za e-automobile, kako bi se vlasnike moglo „opaliti“ kaznom u visini od 70 funti (590 kn). Na taj način žele spriječiti situacije koje se već događaju, odnosno parkiranje benzinaca na mjestima predviđenim za punjenje električnih automobila.

gc-parking-landing-carpark-sensor-header-v4-1536x949

Mada je AppWay razvio ove senzore zbog skupljanja podataka o svim parkirališnim mjestima, sada će njegov sustav te podatke uspoređivati s podacima postaje za punjenje. To znači, ako se vaš auto nalazi na mjestu za punjenje, a nije priključen na puniocu, automatski ćete dobiti kaznu za pogrešno parkiranje, bez potrebe za intervencijom parkirne službe ili policije.

AppWay aplikacija je već u funkciji u 400 većih i manjih gradova u Velikoj Britaniji, dok su senzori u kombinaciji s punionicama zasad instalirani u Harrogateu i Halifaxu, a slični već funkcioniraju za nadzor parkirnih mjesta za invalide u Londonu, dok će se uskoro pojaviti i u Portsmouthu.

U velikoj Britaniji je tijekom protekle godine prodano oko 144.00 potpuno električnih i hibridnih vozila, što je dvostruko više u odnosu na 2019. godinu i čini oko 10 posto od svih registriranih vozila 2020. godine.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->