Nalazite se
  • Pop Tech
  • Hidrokrilni jet ski obećava rekordne brzine
Članak
Objavljeno: 01.12.2022. 14:39

Valo Hyperfoil 

Hidrokrilni jet ski obećava rekordne brzine

Električni vodeni skuter u vožnji se izdiže iznad vode i postiže velike brzine zbog smanjenog otpora.

Hidrokrilni jet ski obećava rekordne brzine

Valo Hyperfoil donosi novu klasu "ultra-performansnih" električnih vodenih skutera, jetski dvosjed koji se može izdići iz nemirne vode na produljivim hidrokrilima i ići brže od bilo kojih drugih koje možete kupiti.

Valo se ne natječe s vrhunskim jetskijima po konjskim snagama gdje neki od njih imaju više od 300 konjskih snaga budući da radi sa samo 80 kW ili 108 konja. S druge strane, ne mora cijeli trup gurati kroz vodu, budući da se uzdiže dva metra iznad površine na hidrokrilima koja se mogu izvući, a stabiliziran je složenim softverom za, kako kažu, "kontrolu leta".

Side

U načinu hidrofoilinga s niskim otporom, pokretan električnim propelerom s pet krakova na stražnjem krilu, najveća brzina mu može iznositi 93 km/h, što ga čini najbržim serijskim električnim plovilom na svijetu.

Back

Domet i izdržljivost mu također nisu loši. Pri krstarećoj brzini od oko 64 km/h, puna baterija će vam omogućiti 1,7 sati ili oko 107 km vožnje. Naravno, "krstarenje" nije ono zbog čega ljudi kupuju vodene skutere, pa će mu baterija trajati znatno kraće kada "poleti", no Valo kaže da bateriju skutera možete napuniti do 50% kapaciteta za 1 sat ili 95% za 3 sata.

Dash

Tvrtka Boundary Layer Technologies koja razvija ovaj skuter, kaže da bi prvi prototip trebao biti uskoro gotov i spreman za probne vožnje. Isporuke ranih "Founders Edition" narudžbi trebale bi početi sredinom 2023. godine, a prve kupce će Valo Hyperfoil koštati 59.000 američkih dolara, odnosno oko 425 tisuća kuna.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Valo Hyperfoil
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->