Nalazite se
Manji problemi s internetom u Japanu
Unatoč potresu 

Internet u Japanu bilježi samo manje probleme

Iz Japana ovih dana ipak stiže jedna dobra vijest za svijet, koji je sve više ovisan o modernim telekomunikacijama: internetska mreža se zbog potresa suočila samo s manjim problemima.

Njemačka ipak ne produžava rad nuklearki
Japan tjera na razmišljanje 

Njemačka ipak ne produžava rad nuklearki

Zbog trenutnih događaja u Japanu, Njemačka bi mogla odgoditi već donesenu odluku o produljenju životnog vijeka nuklearnih centrala. Rekao je to njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle, a vijest bi uskoro trebala objaviti kancelarka Angela Merkel.

Japanu prijeti eksplozija trećeg reaktora?
Zbog mogućeg taljenja 

Japanu prijeti eksplozija trećeg reaktora?

Šef japanske pokrajinske policije rekao je tamošnjoj televiziji NHK da je u potresu i tsunamiju u prefekturi Miyagi, koja se nalazi najbliže epicentru, vjerojatno poginulo više od 10 tisuća ljudi.

Nakon potresa prijete i nuklearke
Opasnost se širi 

Nakon potresa prijete i nuklearke

Nakon snažnog potresa koji se jučer dogodio u Japanu, zemlji na Dalekom istoku prijeti i nuklearna opasnost. Stanje je posebno kritično u dvjema elektranama u kojima su se pokvarili sustavi za hlađenje, a došlo je i do porasta radijacije i pritiska unutar reaktora.

Ryanair traži zabranu štrajkova
EU pomozi! 

Ryanair traži zabranu štrajkova

Najveća europska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair pozvao je Europsku uniju da zabrani štrajkove kontrolorima leta tako da ih proglasi pružateljima temeljnih usluga. Irska je kompanija prošle godine morala otkazati čak 1.400 letova.

Afganistan – 2010. najgora za civile
Situacija se ne smiruje 

Afganistan – 2010. najgora za civile

Gotovo 2.800 ljudi prošle je godine ubijeno u Afganistanu. Ujedinjeni narodi ističu da je to bila najsmrtonosnija za civile u ratu talibana s međunarodnim i afganistanskim snagama, koji traje već punih devet godina.

Počelo suđenje Chiracu
Bivši predsjednik fiktivno zapošljavao? 

Počelo suđenje Chiracu

U Parizu je započelo suđenje bivšemu francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu zbog fiktivnog zapošljavanja. No, suđenje bi moglo završiti višemjesečnom odgodom zbog proceduralnih razloga o kojima će se sud izjasniti sutra.

Kina povećava vojni proračun
Naoružavanje vodećih sila 

Kina povećava vojni proračun

Kina, jedna od najbrže rastućih svjetskih sila, za vojne će potrebe u ovoj godini potrošiti više 600 milijardi juana, odnosno oko 91,5 milijardu dolara. Da se Kinezi ne šale, pokazuje i podatak da je riječ o povećanju od čak 12,7 posto u odnosu na godinu prije.

Slovenci razbjesnili Europsku komisiju
Zapelo na dopunskom osiguranju

Slovenci razbjesnili Europsku komisiju

Europska komisija odlučila je podnijeti tužbu protiv Slovenije, jer slovenski propisi o dopunskome zdravstvenom osiguranju nisu u skladu s EU.


       

*/-->