Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.07.2022. 13:34

NATIVE AD 

FERIT: Strojno učenje i blockchain

FERIT priprema studente za zanimanja budućnosti i aktivno provodi projekte za usklađivanje studijskih programa s trendovima.

FERIT: Strojno učenje i blockchain

S preko 400 brucoša svake godine, FERIT je u hrvatskim okvirima iznimno značajan fakultet koji na području elektrotehnike i računarstva uspješno školuje generacije stručnjaka. Upravo su znanja i vještine iz područja računarstva i ICT-a ključna u trenutku izlaska studenata na tržište rada. To su horizontalne vještine nužne za obavljanje poslova u većini gospodarskih sektora, a važnost će im biti sve veća.

Jezgra tih vještina su temeljna znanja u STEM području, bez kojih budući stručnjaci neće biti spremni na brze promjene koje se odvijaju na tržištu rada.

NATIVE AD

Uklapanje novih trendova u kurikulum

FERIT je sudjelovao u programu „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“, u jednoj fazi kao nositelj, a u dva programa kao partner. Cilj je bio izraditi prijedlog standarda zanimanja i kvalifikacija te usklađivanja studijskih programa svih visokoškolskih institucija koje izvode programe u području elektrotehnike, informacijske tehnologije i računarstva.

BMF-50

Konzultirani su domaći poslodavci kako bi se povratna informacija o kompetencijama koje bi budući inženjeri trebali imati uklopila u unaprijeđene studijske programe.

Tehnologije koje nose promjene

Područje računarstva se najbrže razvija i nastajanje novih zanimanja je najviše izraženo u tom sektoru. Od tehnologija koje su se raširile kroz sve industrije, ističu se sve veće primjene strojnog učenja i blockchain tehnologije. One nameću novu paradigmu na tržištu rada.

Brzo do posla

Program stručne prakse već je dugi niz godina iznimno bitna komponenta studiranja na FERIT-u i velik broj studenata tu stručnu praksu odradi kod svojih budućih poslodavaca, pa je stoga ubrzan i proces integracije u napredne hrvatske IT tvrtke.

Nove izmjene studijskih programa stavljaju još veći naglasak na taj dio, pa će na diplomskom studiju studenti u četvrtom semestru imati samo stručnu praksu i diplomski rad, što će im još više olakšati prijelaz na tržište rada.

shema-studiji-HR-117062022-03

Među inženjerima koji su završili FERIT provode se ankete i tako se prati zapošljivost bivših studenata te njihovo zadovoljstvo na radnom mjestu. Postoji dvosmjerna komunikacija s vodećim hrvatskim tehnološkim tvrtkama koje svake godine povodom Dana fakulteta nagrađuju najbolje studente.

Studijski programi na FERIT-u

Osječki FERIT ima preko 1700 aktivnih studenata pri čemu se svake godine upisuje 400 novih. O prijenosu znanja i vještina brine 100 nastavnika te 30 vanjskih suradnika koji omogućuju povezanost fakulteta i gospodarstva. Zbog takve isprepletenosti, osigurava se nastavni sadržaj temeljen na najnovijim stručnim i znanstvenim spoznajama.

Studijski programi FERIT-a

Preddiplomski sveučilišni studiji (3 godine)

• Računarstvo

• Elektrotehnika i informacijska tehnologija

Preddiplomski stručni studiji (3 godine)

• Računarstvo

• Elektrotehnika

Diplomski sveučilišni studiji (2 godine)

• Računarstvo

• Elektrotehnika

• Automobilsko računarstvo i komunikacije

Vezani sadržaji
Ključne riječi Native Ad
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->